Bel mij

Werkgevers diensten

Uitzenden

Kandidaten aannemen op uitzendbasis biedt de werkgever verschillende voordelen. Op basis van een overeenkomst met uitzendbeding (geen werk – geen loon) kunnen werknemers flexibel ingezet worden. Wanneer er tijdelijk geen werk is, bespaart de werkgever dus op loonkosten.

Detacheren

Een kandidaat aannemen op detacheringbasis betekent meer zekerheid voor zowel de werkgever als de werknemer. Tussen werkgever en werknemer wordt een overeenkomst gesloten waarin voor een bepaalde tijd duidelijke afspraken worden vastgelegd. De werkgever weet van tevoren precies wat de voorwaarden en kosten zijn. Na afloop van de overeenkomst kan de werknemer in de meeste gevallen kosteloos worden overgenomen.

Doorlenen

Is er tijdelijk minder werk en heeft u één of meer werknemers teveel? Via DIRECT Works kunt u ze tijdelijk doorlenen aan derden. De werknemer blijft bij u in dienst, maar via detachering is het mogelijk om de werknemer tijdelijk werkzaamheden bij een andere opdrachtgever te laten uitvoeren. DIRECT Works beschikt steeds over genoeg vacatures om medewerkers zonder problemen onder begeleiding bij een andere opdrachtgever onder te brengen.

Werving & selectie

DIRECT Works neemt voor talloze opdrachtgevers de gehele werving & selectie procedure voor haar rekening. De kandidaat komt uiteindelijk direct bij u in dienst, uiteraard onder de voorwaarden die u zelf bepaalt.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Nieuwsbrief

Altijd direct op de hoogte